Sofie Dumont kefta tajine Hakim4
Sofie Dumont kefta tajine Hakim2
Sofie Dumont kefta tajine Hakim3

Tajine met kefta van Hakim

  • 1u25
  • 4P
  • Easy

Dit is Hakim’s recept voor tajine met kefta, een heerlijke Marokkaanse stoofpot met gekruide kefta balletjes, gegaard in een heerlijke verse tomatensaus. De kruiden maken dit gerecht tot een culinaire beleving. Elk recept is anders en iedere persoon geeft er zijn eigen draai aan, maar het resultaat is altijd verrukkelijk lekker. Laat je meevoeren op een reis van heerlijke geuren en kleuren, rechtstreeks op je bord.

Ingrediënten

Kefta gehakt:
500g lamsgehakt natuur
2 el fijngesneden verse peterselie
2 el fijngesneden koriander
1 tl zout
½ tl kurkuma poeder
½ tl zwarte peper poeder
1 tl komijn poeder
1 tl gember poeder
½ tl paprika poeder

De saus:
4 el olijfolie
4 grote stevige tomaten
2 uien
4 teentjes knoflook
½ bosje koriander
½ bosje peterselie
1 tl kaneel
mespunt saffraan poeder
Witte peper uit de molen
Zout
4 eitjes
2 lange pepertjes
Harissa naar smaak

1 Marokkaans platbrood

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de tajine en voeg de uien toe. Laat ze glazig worden.

Rasp ondertussen de tomaten en voeg deze samen met de fijngesneden knoflook toe aan de tajine. Roer de kaneel en saffraan erdoor en laat 30 minuten sudderen.

Meng alle ingrediënten voor het kefta gehakt goed door elkaar en vorm kleine balletjes. Leg deze in de saus en zorg dat ze volledig bedekt zijn. Leg de lange pepertjes er bovenop.

Dek de tajine af en laat nogmaals 30 minuten sudderen.

Maak 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een eitje. Laat nog 5 minuten sudderen tot het eiwit gestold is.

Serveer met het Marokkaans brood.

Tips

  • Voeg naar smaak extra kruiden toe.
  • Serveer met couscous voor een volledige maaltijd.