Tataki van rode tonijn met komkommersalade

  • 35min
  • 4P
  • Easy

Mooi gekorste verse tonijn in sesamjasje, met een frisse komkommersalade en een gepimpt sojasausje. Makkelijk, supergezond en ontzettend lekker als hapje of voorgerecht.

Ingrediënten (voor 4 personen)

700 à 800 g verse Yellowfin tonijnsteak (net uit de frigo)
4 el sesamzaad wit en zwart
1 komkommer
1 eiwit
Peper en Zout
Koriander
3 lente-uien
3 el margarine om in te bakken

Saus:
2 el sojasaus
2 el sesamolie
1 kl geraspte gember
1 teentje geraspte look
Zeste hele limoen en sap van halve 1 limoen
1 verse kleine chilipeper (als je houdt van pikant)

Bereidingswijze

Tonijn:
Marineer de tonijn 1 uur in 1 cm sojasaus, draai af en toe om.

Dep je tonijn droog, smeer in met dun laagje eiwit en kruid met peper en zout.

Daarna rol je de tonijn door de sesamzaadjes, druk deze goed aan.

Laat in een koekenpan 3 el margarine opwarmen, bak de tonijn steak 1 min aan, aan beide kanten. Haal uit de pan, leg op keukenpapier en snij in sneetjes van een kleine centimeter.

Salade:
Snij de komkommer met de mandoline in dunne schijfjes– of met rasp- zeer fijn.

Leg in zeef om eventueel overtollig vocht te verwijderen, meng met de fijn gesneden lente-ui en koriander.

Saus:
Alle ingrediënten onder mekaar mengen.

Hou je van pikant, voeg dan een chilipeper toe.

Dresseer de tonijn met de komkommer en het sausje op een plateau of op aparte bordjes.

Het wordt aanbevolen om tataki van rode tonijn met komkommersalade direct na het bereiden te serveren. Het gerecht is niet geschikt om lang te bewaren omdat de tonijn snel kan bederven.

Ja, tataki van rode tonijn wordt vaak koud geserveerd en is dus een populair gerecht in de zomer.

De voedingswaarden van tataki van rode tonijn met komkommersalade zijn afhankelijk van de hoeveelheden en ingrediënten die je gebruikt. Over het algemeen bevat tonijn veel eiwitten en omega 3-vetzuren, terwijl de komkommersalade weinig calorieën bevat.