Poké bowl met zalm
Ben je fan van poké bowls? Ik ook! Lekker gemarineerde zalm met rijst en knapperige frisse daikon. Tja als een hype echt lekker is, doen we toch gewoon mee en maken we er onze eigen versie van!
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 zakjes Basmati rijst
500 à 600 gr zalm filet zonder vel of graten
2 lente-ui
Furikake
Gepekelde daikon met gember (het recept vind je hier)
Marinade voor de zalm:
60 ml sojasaus
1 el rijstazijn
5 ml sriracha
5 ml sesamolie
Bereidingswijze
Snij eventuele bruine stukjes van de zalm en snij deze in blokjes.
Meng alle ingrediënten voor de saus samen en voeg de zalm toe aan de saus.
Snij de lente-ui fijn.
Verdeel de rijst, zalm en daikon in 4 schaaltjes.
Werk af met lente-ui en furikake
Tips
Furikake koop je online of in een Thaise kruidenier.
Heb je geen furikake in huis? Maak een mengeling van fijn gesnipperd Nori-blad, geplet sesamzaad, chili flakes en grof zout.
Edamame boontjes, fijn gesneden Chinese kool of komkommer kunnen ook ipv de daikon.
Ja, je kunt de ingrediënten voor een Poké bowl van tevoren snijden en in de koelkast bewaren tot je het gerecht gaat serveren. Het is het beste om de rijst en de vis pas op het laatste moment toe te voegen.
Rauwe zalm kan veilig gegeten worden als het vers is en op de juiste manier is behandeld en bewaard. Het is belangrijk om zalm te kopen van een betrouwbare bron en het goed te bewaren in de koelkast.