Thaïse Laab Gai salade
Thaise salade met kip en citroengras. Met een paar Thaise ingrediënten heb je zo vakantie op je bord. Je maakt deze zo pittig als je zelf wil, na wat snijwerk is deze Oosterse smaakbom in een wip klaar.
Ingrediënten
3 tenen look
4 el zeer fijngesneden citroengras
1 tl chili flakes
3 el arachide olie
800 g gehakt van bio kip, niet te fijn gemalen
Peper en zout
3 lenteui fijngesneden
1 handvol koriander en munt, grof gesneden
3 limoenen 6 el limoensap
2 el vissaus
1 tl honing
1 Romeinse sla, gewassen
1 grote rode ui
1 grote chilipeper
1 komkommer
Bereidingswijze
Neem een steelpan, snij look fijn en bak met het citroengras en de chili 2-3 minuutjes op in olie.
Voeg er het kippengehakt aan toe en plet alles goed fijn zodat je een korrelige textuur krijgt.
Kruid met peper en zout.
Snij de ui doormidden, de ene helft snij je fijn, de andere helft snij je in fijne reepjes en doe je in een kommetje.
Rasp de zeste van 1 limoen over de reepjes en pers er 6 el limoensap over, meng er ook de honing over laat even staan.
De fijngesneden ui, lenteui en fijngesneden chili draai je bij het gehakt, voeg vissaus toe en laat kort nog even opbakken, voeg de gemarineerde ui reepjes eronder.
Snij de komkommer in schijven.
Verdeel de sla en komkommer op 4 borden en verdeel de laab erover.
Bestrooi met munt en koriander en serveer er nog wat limoentjes bij.
Serveer eventueel met basmati rijst.
Ja, je kunt de salade van tevoren maken en in de koelkast bewaren voordat je deze serveert.
Thaise Laab Gai salade kan behoorlijk pittig zijn door de chilipepers, dus het is belangrijk om dit aan te passen aan de smaak van kinderen. Je kunt bijvoorbeeld minder chilipepers gebruiken of deze helemaal weglaten.