WEBSHOP MUST HAVES
Varkensstoofvlees
Heerlijk stoofpotje met supermals varkensvlees, mosterd en blond bier, extra worteltjes erbij en je hebt een klassieke en geweldige feestmaaltijd. Wie is hier nu geen fan van? Patatje of kroketje dabei en genieten maar!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg stoofvlees van varken
1 klont boter en 2 el arachideolie
2 grote uien
1 el Luikse siroop
1 el bloem
75 cl blond tafelbier
Peper en zout
Tijm laurier
2 el mosterd
1 bot wortels
Bereidingswijze
Kruid de blokjes varkensvlees met peper en zout.
Kleur ze mooi rondom rond aan zodat je een mooie korst hebt, vul je pot in meerdere keren zodat je dit bij elk stuk kan doen. Al het vlees in 1x in je pot zwieren is geen goed idee.
Snij ondertussen de ui fijn.
Haal alle stukken vlees uit je pot en stoof de uien aan in de resterende vetstof, voeg vlees weer toe, en strooi er de bloem over.
Roer goed tot alle bloem eronder gemengd is.
Blus met het bier en voeg alle andere ingrediënten toe, laat 45 min sudderen onder deksel.
Schil en snij ondertussen de wortels en snij ze in schijfjes, kook ze 4 min in gezouten water.
Giet af en voeg toe aan het vlees na 45 min sudderen.
Laat alles samen nog een 20-tal min verder sudderen. Haal deksel eraf moest je saus nog niet gebonden zijn. Werk af met platte peterselie.
Serveer met gestoomde aardappelen, frietjes of kroketten en extra mosterd.
Tip
Erwtjes, boontjes of roosjes bloemkool kunnen hier ook bij in plaats van wortelen.
Ja, je kunt varkensstoofvlees invriezen als je het niet direct gaat gebruiken. Bewaar het wel in een luchtdichte verpakking en label de verpakking met de datum.
Ja, je kunt varkensstoofvlees van tevoren bereiden en het dan in de koelkast bewaren. Het is zelfs lekkerder als je het een dag van tevoren bereidt, zodat de smaken goed kunnen intrekken.