Vegetarische tofu noedels
Eindelijk eens een tofu recept en het is echt waar lekker! De tofu wordt krokant gebakken dan geglaceerd in een zoete sojasaus met gember en geserveerd met noedels en komkommer, heerlijk is het!
Ingrediënten (voor 4 personen)
Saus voor tofu:
60 ml sojasaus
1 el maple syrup
50 ml rijst azijn
1 kl verse gember geraspt
1 tl chiliflakes
500 g stevige Tofu
250 g ramen, soba of rijst noedels naar keuze
1 kl chili flakes
1 el gember in fijne schijfjes
2 el sesamzaadjes
1 lente-ui
2 el arachideolie
Sap van een limoen
1 el lichte sojasaus
1 bot radijzen
1 komkommer
Bereidingswijze
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking in zout water.
Giet de noedels af en spoel ze goed.
Snij de komkommer in schijfjes en daarna in fijne reepjes.
Voeg deze toe aan de noedels samen met de sesamzaadjes, lente ui, arachideolie, chili flakes, gember en sap van limoen. Meng alles goed onder elkaar in een grote kom.
Dep de tofu goed droog tussen keukenpapier. Duw zo goed mogelijk alle water eruit.
Snij deze daarna in dikke schijven van 1 cm.
Kruid de tofu aan met peper en zout en kleur daarna aan in ruim olie of boter.
Wanneer de tofu goed gebakken en gekleurd is aan beide kanten haal je deze uit de pan.
Wrijf de pan goed uit zodat de meeste olie weg is.
Meng alle ingrediënten voor de saus. Leg de tofu weer in de pan en giet de saus erover. Laat die inkoken tot je een dikkere stroop krijgt rond de tofu.
Snij de radijsjes fijn in schijfjes en werk hiermee af.
Dresseer alles op borden.
Tofu noedels kun je het beste bewaren in de koelkast, in de originele verpakking of in een luchtdichte container. Ze blijven ongeveer een week goed.