Verse krokante frietjes met gele currysaus en kropsla
Dit zijn de lekkerste, gezondste frietjes ever! Ongelofelijk krokant en de smaak van de aardappel is zo intens, met maar 1 el olie, crazy! Ik maak er een zelfgemaakte verse smoked–curry mayonaise bij, fijngesneden groene sla en je bent in de hemel. Ideaal als side dish bij gebakken kip of stoofvlees…
Ingrediënten
1 kg bintje of agria (loskokend)
1 el arachideolie
Rocksalt
Gele currysaus:
1 ei
1 el mosterd
Peper en zout
1 el azijn
Sap v ½ citroen
250 maïsolie
1 el geel currypoeder
1 kl gerookt paprikapoeder
1 kl honing
Paar blaadjes hart van sla
Fleur de sel
Bereidingswijze
Aardappelen schillen, snijden met frietsnijder en dan 3 min in warm water zetten.
Afspoelen en droogdeppen.
Eerst voorbakken zonder olie 15’ aan 130°.
Daarna 1 el arachideolie er doorheen schudden.
Nog 8 min aan 180°, hoe langer je ze bakt hoe krokanter.
Zelfgemaakte currymayonaise:
Neem een hoge maatbeker, waar je soepmixer tot op de bodem in past.
Doe er het ei, mosterd, kruiden, peper, zout, azijn, citroensap en olie in zet je staafmixer op de bodem. Mix langzaam van op de bodem traag naar boven, tot alles mooi homogeen is, meng er de honing door, doe eventueel in een spuitzak.
Snij de blaadjes kropsla in superdunne reepjes.
Eens de frietjes krokant gebakken zijn, serveer je ze op en plank of plateau met bakpapier, spuit je er in lijntjes de saus over en werk je af met de sliertjes sla.
Lieve mensen, dit is genieten!!
Partners
In samenwerking met Philips.
Ja, het is ook mogelijk om verse krokante frietjes in de oven te bakken. Dit kan door de frietjes te besprenkelen met olie en vervolgens te bakken in een voorverwarmde oven op hoge temperatuur.
Je kunt dit gerecht aanpassen naar je eigen smaak door bijvoorbeeld ook andere groenten toe te voegen, zoals wortels, paprika of ui.