Kimchi Toast Sofie Dumont Chef3
Kimchi Toast Sofie Dumont Chef4
Kimchi Toast Sofie Dumont Chef5
Kimchi Toast Sofie Dumont Chef6
Kimchi Toast Sofie Dumont Chef2

Volkorenbrood met kimchi en gesmolten comté

  • 60min + 1u45 rusten en bakken
  • 4P
  • Next level

Must do tijdens het weekend. Zelf brood maken en bakken geeft veel voldoening. Dit is een makkelijk brood om te maken, vertrouw op je guts. Is je deeg iets te slap? Voeg wat bloem toe. Iets te droog? Voeg wat water toe. Je hebt ook wat rusttijden nodig, maar that’s it! De smaak en de mooie, stevige textuur… heerlijk! Ook getoast na vier dagen nog steeds prima. Doen!

Ingrediënten

Volkorenbrood:
800 g 6-granen volkorenbloem, plus extra om te bestuiven
½ zakje droge gist
14 g zout
500 ml water, op kamertemperatuur
2 eetlepels zonnebloempitten, pompoenzaad, lijnzaad…naar smaak

Toppings:
1 potje kimchi
300 g comtékaas

Bereidingswijze

Meng water, gist en zout samen. Laat even staan. Doe de bloem en het zout in een grote kom of in de kom van je keukenmachine. Roer even om met een vork. Voeg het watermengsel toe en kneed met de hand of zeker 10 minuten met je haakaccessoire. Laat 30 minuten tot 1 uur rusten onder plasticfolie.

Nu gaan we het deeg vouwen. No worries, je hebt al massa’s T-shirts opgevouwen, dit kun je ook. Duw het deeg met twee handen plat. Schraap de zijkanten met een pannenlikker wat los. Vouw nu de bovenkant, dan de onderkant en vervolgens de twee zijkanten weer naar binnen. Laat 15 minuten rusten.

Vorm nu van het deeg min of meer een bol, met behulp van wat bloem. Het deeg is wat plakkerig, maar negeer dat en ga gewoon verder. Doe het pompoen- en lijnzaad in een bord, wrijf de deegbal lichtjes in met wat water en duw het deeg dan in het lijn- en pompoenzaad.

Leg met zaadjes bovenop op een bakplaat bedekt met bakpapier. Leg hierop een schone handdoek en laat 45 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 210 °C. Bak 40 minuten in de oven op 210 °C. Laat afkoelen.

Rasp de comtékaas.

Snijd dikke sneden brood, toast die in de toaster of bak ze in een pan met wat olijfolie of boter.

Leg er wat stukken kimchi op en dan een goeie hoop gemalen comtékaas.

Plaats in de oven onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is.

Brood:

  • Laat het brood volledig afkoelen.
  • Bewaar het in een luchtdichte zak of brooddoos op kamertemperatuur. Het blijft zo tot 3-4 dagen vers.
  • Voor langere bewaring kun je het brood in porties snijden, in plastic wikkelen en invriezen. Het blijft tot 3 maanden goed in de vriezer.

Kimchi en Kaas:

  • Kimchi: Bewaar in de originele, afgesloten verpakking in de koelkast. Het blijft daar tot enkele maanden houdbaar.
  • Geraspt Comté: In een goed afgesloten container in de koelkast, is het tot 1 week houdbaar.

Opwarmen:

  • Toast de bevroren sneetjes brood direct in een broodrooster of bak ze in een pan met een beetje olie.
  • Voeg daarna verse kimchi en geraspte comté toe en plaats onder de grill tot de kaas smelt.