Wrap met tonijn en perzik
Dit is Grace’s favoriete panini: perzik en tonijn in een cheesy wrap met tomaat en komkommer! Een heerlijke lunch om samen met de kids te maken.
Ingrediënten (4 personen)
400 g tonijn op sap, uitgelekt
3 el mayonnaise
125 g kerstomaatjes
1 komkommer
4 perziken op sap
150 g gemalen Cheddar kaas
4 dürüm vellen of wraps naar keuze
Bereidingswijze
Meng de tonijn en mayonaise goed onder elkaar. Snij de komkommer en perzik in schijfjes en snij de kerstomaatjes in 4.
Verdeel de tonijn in een bandvorm over de wraps. Leg daarop de komkommer, perzik en tomaatjes en eindig met de geraspte kaas.
Plooi de onderkant over het beleg en ook de zijkanten toe, rol vervolgens helemaal op.
Grill 5 min in een panini-toestel, wafelijzer of grill. Dien op met eventueel een extra gemengde sla erbij!
Ja, je kunt dit recept ook maken met verse tonijn. Bak de tonijn dan kort aan in een pan voordat je deze toevoegt aan de wrap.
Ja, als je geen mayonaise wilt gebruiken, kun je deze vervangen door bijvoorbeeld Griekse yoghurt of hummus.
Ja, je kunt de wraps van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Rol de wraps dan wel strak op in huishoudfolie zodat ze niet uitdrogen.
Ja, als je geen perzik hebt of niet van perzik houdt, kun je deze weglaten of vervangen door bijvoorbeeld mango of ananas.
Een frisse salade met bijvoorbeeld komkommer en tomaat past goed bij deze wrap. Je kunt de salade aanmaken met een dressing van olijfolie, citroensap en honing.