Penne all’Arrabiata met Sobrasada Meatballs & Burrata

  • 1u
  • 4P
  • Next level

Ontdek een verrukkelijke twist op de klassieke Penne all’Arrabiata, pasta met verse, pikante tomatensaus en veel parmezaanse kaas.  Hier geserveerd met extra sappige ballekes met sobrasada, een pikante smeerbare Spaanse worst, en romige burrataEen ideale combinatie van smaken, eenvoudig te bereiden en gegarandeerd een smaakbom op tafel. 

Ingrediënten

Gehaktballen: 
800 g gehakt
200 g sobrasada
1 ajuin, fijngesneden
1 bosje basilicum
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
Peper en zout

Tomatensaus: 
800 g San Marzano tomaten
500 ml tomatenpassata
2-3 chilipepertjes, naar smaak
1 grote ajuin, fijngesneden

Overige: 
350-400 g penne
1 bosje basilicum
150 g Parmezaanse kaas
2 burrata’s

Bereidingswijze

Gehaktballen: Snijd de sobrasada open, verwijder het vel en trek in stukken. Meng in een kom de sobrasada, het gehakt, de fijngesneden ajuin, knoflook, basilicum, peper en zout. Vorm hieruit gehaktballetjes.

Bak de gehaktballetjes in een pan met olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Schuif ze opzij in de pan.

Tomatensaus: Stoof in dezelfde pan de fijngesneden ajuin en chilipepers.

Kruis de tomaten, dompel ze in een grote kom met kokend water, wacht een 20-tal tellen en schep ze uit. Koel ze af in koud water, verwijder het kroontje en snijd ze in blokjes.

Voeg de tomatenblokjes en passata toe aan de pan. Laat 25-30 minuten sudderen en breng op smaak met zout.

Roer de basilicumblaadjes en in stukken getrokken burrata door de saus.

Penne: Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.

Serveer de penne met de tomatensaus en gehaktballen erop. Bestrooi met extra Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.

Bewaren:

  • Bewaar de saus en gehaktballen maximaal 3 dagen in de koelkast.
  • Penne kan apart bewaard worden om de textuur te behouden.

Opwarmen:

  • Penne: Warm de penne apart op in de magnetron of door het kort te sauteren in een pan.
  • Saus en gehaktballen: Verwarm deze in een pan op middelhoog vuur tot het goed heet is. Voeg een beetje water of bouillon toe als de saus te dik is geworden.

Invriezen:

  • Je kunt de saus en gehaktballen tot 3 maanden invriezen in luchtdichte containers of diepvrieszakken.
  • Het is niet aanbevolen om gekookte penne in te vriezen, omdat dit hun textuur kan aantasten.

Ontdooien en Opnieuw Opwarmen: 
Ontdooi de saus en gehaktballen in de koelkast een nacht voor gebruik. Warm ze op een laag vuur op in een pan, roer regelmatig om te zorgen dat het gelijkmatig opwarmt.