Pad Thai met kip en sojascheuten

  • 50min
  • 4P
  • Easy

Pad Thai betekent letterlijk “Thaise roerbak”, waarbij rijstnoedels worden geroerbakt met een zuurzoet sausje, een eitje, lekkere kruiden en kip. Een heerlijke, makkelijke, snelle Thaise Pad Thai dus die je echt snel op tafel kan zetten, afgewerkt met sojascheuten en pindanoten. Een heerlijk bordje vakantie.

Ingrediënten

200g platte rijstnoedels
400g kippenbillenvlees
2 el Santa Maria Thaise rode currypoeder
2 eieren
4 el tamarindesaus
2 el vissaus
1 lange rode peper
2 sjalotten
1 el rietsuiker
Sap van 1 limoen
4 tenen knoflook
4 lente-uitjes
1 bosje koriander
150g sojascheuten
2el arachide olie

Bereidingswijze

Bereid de rijstnoedels voor zoals vermeld op de verpakking. Laat ze uitlekken.

Verhit een beetje olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden knoflook en sjalot toe en de fijngehakte chilipepers. Roerbak ze kort tot ze geurig en gekleurd zijn.

Snij de kip in fijne reepjes, meng er het rode currypoeder onder en voeg toe aan de pan. Roerbak tot de kip gaar is.

Duw de ingrediënten naar één kant van de pan en voeg de losgeklopte eieren toe in de lege ruimte. Roer het ei tot het begint te stollen en meng het dan met de andere ingrediënten.

Voeg de geweekte rijstnoedels toe aan de pan. Mochten ze kleven, spoel ze nog eens met lauw water. Blus met de klassieke Pad Thai saus van tamarinde, vissaus, water, rietsuiker en limoensap die je eerst onder elkaar mengt. Roerbak nog een paar minuutjes. Pas de hoeveelheden naar smaak aan.

Voeg sojascheuten en lente-ui toe aan de pan en roerbak nog een minuut zodat de sojascheuten knapperig blijven.
Serveer de Pad Thai op borden en garneer met gehakte pinda’s, verse koriander, fijngesneden lente-ui en partjes limoen.

Partner

In samenwerking met Santa-Maria