Paccheri met venkelworst en tomaat
Een Italiaans worstje stelt nooit teleur… door de touch van venkel, natuurlijk. Zeer snel én heerlijk. Dus happy!
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
4 tenen knoflook
1 grote ui
400 g Italiaanse venkelworst
1 chilipepertje
400 g kerstomaatjes, doormidden gesneden
400 g paccheri (buisvormige pasta)
1 koffielepel zout
150 g Parmezaanse kaas (geraspt)
1 bosje basilicum
Bereidingswijze
Giet olijfolie in een pan op een laag vuur en stoof de knoflook en de ui.
Snijd de vellen van de worsten open, haal het vlees eruit en voeg toe aan de pan, samen met de fijngesneden chilipeper. Plet het vlees een beetje en bak alles mooi aan gedurende 4 à 5 minuten, er mogen grove stukken in zitten.
Voeg de kerstomaten toe en laat stoven zodat de tomaatjes zacht worden.
Kook de pasta in gezouten water zoals vermeld op de verpakking. Giet af en houd wat kookvocht apart.
Voeg de pasta, één soeplepel kookvocht en de Parmezaanse kaas aan de pan toe en roer goed stevig door elkaar.
Werk af met grof gesneden basilicum.
De saus gaat in de dikke buispasta zitten waardoor die zogezegd een beetje is gevuld. Puur genot bij het opeten.