Balletjes met venkel, spinazie, orzo en Parmezaan
Gehakt balletjes, daar word je toch altijd blij van! We kennen allemaal de all time klassieker ‘ballekes in tomatensaus met puree of frietjes’, maar deze keer wou ik een recept maken met extraveel groenten, verse kruiden en orzo pasta. Alles wordt bereid in een grote stoofpot, een echt feel good familiegerecht!
Ingrediënten (4p)
Balletjes
800 g varkensgehakt
4 teentjes look
1 sjalot
5 blaadjes verse salie
2 sneetjes wit brood
100 ml melk
½ bot dille
Peper en zout
Rest ingrediënten
8 el orzo (Griekse pasta)
2 teen look
1 zoete ui
1 venkel
6 blaadjes salie
125 g baby spinazie
125 ml room
1 glas sherry
400 ml kalfsfond
1 bot peterselie
½ bot dille
Boter
80 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snij de korsten van het brood en week het kruim in melk. Snij alle kruiden zeer fijn alsook de ui en look. Knijp wat melk uit het brood en voeg alles samen bij het gehakt. Kruid met peper en zout, meng goed onder elkaar en maak balletjes van de grootte van een pingpong bal.
Was de venkel en snij in niet te kleine stukken. Laat een flinke klont boter in een grote stoofpot schuimen en leg er de balletjes in, daarna de stukken venkel , probeer zorgvuldig zowel de balletjes als de venkel rondom rond aan te kleuren, leg ze op een bord en hou opzij.
Stoof de fijngesneden ui en look aan in de overgebleven vetstof en kleur opnieuw wat aan, voeg de voledige blaadjes salie bij, bak even mee en blus met de sherry.
Voeg nu room, bouillon, orzo, balletjes en venkel toe. Laat 15 min verder sudderen onder deksel, na 10 min roer je er de spinazie onder, weer deksel erop. Op het einde roer er je de fijn gesneden verse dille en de kaas onder. Het feest kan beginnen!
Partner
In samenwerking met “Lekker van bij ons”.
Je kunt beide gebruiken. Als je diepvriesspinazie gebruikt, moet je deze wel eerst laten ontdooien en het overtollige vocht eruit knijpen voordat je het gebruikt.
Ja, je kunt de balletjes van tevoren maken en bewaren in de koelkast gedurende maximaal 2 dagen voordat je ze bakt.