Ovenschotel met scampi, spinazie en pasta in roomsaus
Een ovenschotel met tomaat, spinazie, geitenkaas en scampi’s in roomsaus! De ideale schotel om te maken als je niet veel tijd hebt, maar wel zin hebt in iets heel lekker. Alles gaat samen in de ovenschotel en dan gewoon de gekookte pasta doorroeren, klaar!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten (4p)
220 g zachte geitenkaas
250 g kerstomaatjes
1 grote ui fijn gesneden
5 teentjes look fijn gesneden
2 el Italiaanse kruiden
1 potje tomatenconcentraat
400 g gepelde scampi’s (eventueel uit de diepvries)
2 el olijfolie
1 kl zout
1 kl zwarte peper
10 bevroren spinazie balletjes (natuur)
350 g pasta naar keuze
1 grote bot basilicum
100 g geraspte Parmezaan
200 ml room
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 200°. Verdeel alle ingrediënten open in een grote ovenschaal en steek voor 20 à 25 min in de oven.
Kook onderussen de pasta zoals vermeld op verpakking.
Haal eruit, meng even onder elkaar en meng er nu de pasta basilicum en kaas eronder. Serveer en geniet!
Ja, je kunt de ovenschotel van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Haal de ovenschotel een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Ja, je kunt dit gerecht vegetarisch maken door de scampi te vervangen door bijvoorbeeld vegetarische kipstukjes of tofu.
Ja, je kunt de ovenschotel invriezen. Laat de ovenschotel eerst volledig afkoelen voordat je deze in de vriezer plaatst.
Een witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.