Wrap van gegrilde kip en crunchy chili olie
Outdoor cooking aan de barbecue is toch zo heerlijk: een lekker sausje maken, de kip grillen op de BBQ, een paar wraps opwarmen, en alles samen serveren! Klaar om buiten in het zonnetje te smullen, da’s pas genieten.
Ingrediënten wrap met gegrilde kip op de BBQ (4 stuks)
4 wraps naar keuze
800 g vlees van kippenbillen
Peper, zout en lookpoeder
2 el olijfolie
Crispy chili olie
3 kleine uien of sjalotten
1 dikke bol look
180 g gochugaru
2 el chiliflakes
1 el sechuan peper
2 el geroosterd sesamzaad
1 el sesamolie
1 el soja saus
1 el agave
1 kl zout
1 stokje kaneel
3 stuk steranijs
450 ml koolzaadolie
Extra toppings
2 gem sla fijn gesneden
250 kerstomaten fijn gesneden
175 g feta verkruimeld
Bereidingswijze
Doe het kippenvlees in een kom en meng met peper zout, lookpoeder en 2 el olijfolie, zo is het klaar om straks te grillen op de BBQ.
Voor de olie: snij look en sjalot in fijne schijfjes, doe in een steelpannetje en voeg de olie erbij. Zet op vuur en laat sudderen tot ze mooi gekleurd zijn.
Ondertussen doe je alle andere ingrediënten in een kom en zet er een zeef op .
Giet de hete olie met de ui en look in de kom door de zeef, laat uitlekken en snij de crunchy look en ui grof. Voeg erbij, doe alles in een bokaal met deksel, min 3 maand houdbaar. Smaakt heerlijk op alles eigenlijk.
Grill het vlees mooi aan beide kanten. Verwarm de wraps op de Dutch oven en zet alle andere toppings klaar.
Snij het geroosterde vlees in schijfjes en vul de tortilla’s naar hartenlust, werk af met de crunchy olie.
Partner
In samenwerking met WEBER BELUX:
Ja, je kunt de kip op andere manieren bereiden, zoals bakken in een pan, roosteren in de oven of zelfs frituren. Kies de bereidingsmethode die je het lekkerst vindt en het beste bij je keukenapparatuur past.
Het is niet noodzakelijk om de wrap op te warmen voordat je hem serveert, maar je kunt ervoor kiezen om de wrap kort in een koekenpan te verwarmen of in de magnetron te plaatsen als je de voorkeur geeft aan een warme wrap.
Ja, je kunt de wrap van tevoren maken en deze in folie wikkelen en bewaren in de koelkast om later te serveren.