Sofie Dumont Grace Patato pizza
Sofie Dumont Grace Patato pizza
Sofie Dumont Grace Patato pizza

Glutenvrije potato pizza’s

  • 60min
  • 4P
  • Easy

Ben je klaar om pizza op een nieuwe en verrassende manier te ervaren? Potato Pizza’s van Grace, gemaakt met gestoomde krielaardappels, zijn niet alleen overheerlijk, maar ook glutenvrij! Denk aan een zachte aardappelbodem, rijk bedekt met tomatensaus, gesmolten kaas en schijfjes worst. Eenvoudig, maar onweerstaanbaar comfortfood waar iedereen van zal smullen.

Ingrediënten

800g krieltjes
250g tomatensaus (niet te lopend)
250g gemalen kaas
Peperoni of hotdog worst, in schijfjes
Olijfolie
Peper en zout van de molen

Bereidingswijze

Was de krieltjes en stoom ze gaar. Leg ze daarna op een bakplaat met bakpapier.

Snijd een kruis in elk krieltje en druk ze plat met een glas, gebruik makend van bakpapier of plastiekfolie. Kruid met peper, zout en besprenkel met olijfolie. Bak vervolgens 15 minuten op 200°C.

Verdeel de tomatensaus, kaas en worstschijfjes over de aardappelbodems. Bak opnieuw 12-15 minuten, of tot de kaas mooi gesmolten is.

Serveer onmiddellijk. Smakelijk!

TIPS

Experimenteer met diverse toppings zoals groenten, champignons of verschillende kazen om je potato pizza’s een persoonlijke touch te geven.

Laat afkoelen en bewaar in een luchtdichte container in de koelkast voor 2-3 dagen.

Verdeel in porties, verpak luchtdicht en label met de invriesdatum. Houdt tot 2-3 maanden in de vriezer.
Langzaam ontdooien in de koelkast, vervolgens opwarmen in de oven, koekenpan of magnetron.