30 x soeprecepten

Vroeger was soep niet weg te denken uit het menu. Vandaag staat er niet iedere dag een dampende kom op mijn tafel, maar soep stelt mij nooit of te nimmer teleur! Voor weinig moeite, krijg je massa’s smaak en tonnen vitaminen. Zoek je een goed basisrecept voor soep? Wil je verrassend uit de hoek komen met een koude soep of een soep met toppings? Ik geef je vier redenen waarom ik van soep blijf slurpen, geflankeerd door mijn favoriete soeprecepten. Let’s go!

#1 Snel en makkelijk

Weet je niet hoe je een gezonde maaltijd kan bereiden tijdens een drukke avondrush of zoek je je suf op een originele vakantieactiviteit met je kids? Groenten, snijplank en soepkom in de aanslag, want soep maken is snel én makkelijk. Groenten wassen, snijden en aanstoven. Bouillon toevoegen. En hop! Je groentesoep staat te pruttelen. Was alles in het leven maar zo gemakkelijk … Nee, echt, soep maken is kinderspel. Probeer mijn geroosterde knolseldersoep met crispy kikkererwten en kervelsoep met knackworst en oordeel zelf.

Knolseldersoep-door-Sofie-Dumont
SOFIE DUMONT 29-12 kervelsoep rookworst 183268

#2 Gezond en gevarieerd

Vind je het een uitdaging om aan je dagelijkse portie groenten te komen? Not anymore! Soep zit boordevol groenten en je kan er eindeloos mee variëren. Tomatensoep, aspergeroomsoep, pompoensoep,… En guess what mijn aspergeroomsoep is volledig vegan, want er zit eigenlijk geen room in. Perfect voor de plantaardige eters dus. Wist je dat je restjes soep naar hartenlust kan combineren? De mogelijkheden zijn eindeloos, try it out! Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn.

tomatensoep met balletjes
1
2

#3 Warm of koud

Een warme vitamineboost in de herfst en winter, een deugddoende dorstlesser in de lente en zomer. Soep komt zowel warm, als koud tot haar recht. Ga aan de slag met mijn gazpacho van meloen, tomaat en burrata of aspergevichyssoise met muntpesto, ik kan je nu al zeggen dat je in love zal zijn met koude soep. Oh ja! Soep is doorgaans een licht voorgerecht, maar kan ook als een heuse eetsoep. Ajuinsoep met kaastoast of kippenbouillon met shiitake, edamame en courgettenoedels zijn twee van mijn favoriete maaltijdsoepen. Voldoening verzekerd!

Sofie Dumont - Gazpacho
vichysoisse
Ajuinsoep-met-kaastoast-door-Sofie-Dumont
Kippenbouillon met shiitake, edamame en courgettenoedels

#4 Basic of full option

Met een basisgroentesoep zit je altijd goed. Mag het een tikkeltje avontuurlijker zijn voor jou en je family? Kies voor een soep met een topping. Tomatensoep met spinnenballetjes, de kervelsoep met scary eyeballs en de tomatensoep met ballekes en gember zijn de favorieten van Grace en ik geef haar geen ongelijk. Wel daag ik je uit om je soep eens een twist van formaat te geven. Kies uit mijn pompoensoep met pompoenfrietjes, butternutsoepjes met tartufata en hazelnoten of soep van geroosterde gele paprika en pesto van zongedroogde tomaten.

Tomatensoep-met-ballekes-door-Sofie-Dumont
Groene-soep-door-Sofie-Dumont
blog soep
Pompoensoep
butternutsoep
Soep geroosterde gele paprika en wortel, pesto van zon gedroogde tomaten door Sofie Dumont

Ik kijk nu al uit naar jouw tag van @sofiedumontchef op social media om te horen wat jij ervan vindt. Smakelijk!