Pizza met kruidensaus, kaas en gemengde sla

  • 30min
  • 8P
  • Easy

Pizza’s maken is echt niet zo moeilijk en is altijd feest! Ik gebruik eens geen klassieke tomatensaus als basis, maar een frisse kruidenolie.

Ingrediënten (voor 8 personen)

DEEG :
400 g 00 bloem
250 g water
tl zout
tl honing
kl olijfolie
blokje verse gist (grote v ½ suikerklontje )

KRUIDENOLIE :
200 ml koolzaadolie
½ bot basilicum
4 tenen look
1tl gedroogde oregano
peper
zout

BELEG :
fijngesneden uiringen
2 handvol geraspte mozzarella
1 blok parmezaan

AFWERKING :
kervel , waterkers , ijsbergsalade
pijnboompitjes
1 avocado

Bereidingswijze

DEEG :

Kneed alle ingredienten voor het deeg in een kom of keukenmachiene gedurende 10 min.
Voeg een beetje bloem toe moest het te fel kleven
In 8 porties verdelen ,opbollen en laten rijzen onder plastiekfolie zodat het niet uitdroogt.

KRUIDENOLIE :
Alles mixen met staafmixer in hoge maatbeker.
Rol het deeg rond uit tot (2 à 3mm) op een bebloemd oppervlak, hoe dunner je deeg hoe krokanter , dikker mag zeker ook.
Strijk er de kruidenolie over en beleg met de uiringen en de kazen.
Bak gedurende 8 a10 min op maximale temperatuur in je traditionele oven(230_250°) , of op pizza stand.
In bakoven, 3 à 4 min, geregeld ronddraaien tot de korst mooi kleurt en de kaas pruttelt :-).

Afwerking

Doe er de salades, de in stukjes gesneden advocado en pijnboompitjes over.

Tip

Ook heerlijk met bresaola of pikante chorizo.