Aardappelsalade
Wat is er lekkerder dan goeie patatjes in een lekkere dressing? Een bijgerecht voor al je BBQ’s, picknicks of outdoor cookings. Het is nog lekkerder als je ze op voorhand maakt. Zo zijn de smaken nog beter versmolten.
Ingrediënten
500 g krieltjes
1 eierdooier
2 tl witte wijnazijn
Een paar stevige draaien zwarte peper van de molen
1 tl fleur de sel
1 el mosterd
1 rode ui fijn gesneden
250 ml arachideolie
2 el fijn gesneden dragon (gedroogd kan ook)
1 el kappertjes
Bereidingswijze
Was en stoom de krieltjes gaar en laat deze afkoelen.
Doe de dooier, mosterd, witte wijn azijn in een grote kom en meng. Giet straalgewijs de olie er bij en blijf kloppen tot je een dikke vinaigrette krijgt. Kruid met peper en zout, voeg ui, dragon en kappers toe en meng, proef en kruid eventueel bij.
Snij de krieltjes eventueel doormidden als er een paar grotere tussen zitten, en meng alles onder elkaar.
Dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de aardappelen en de gewenste consistentie. Meestal duurt het ongeveer 20 minuten om de aardappelen gaar te stomen.
Ja, je kunt de salade van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Het wordt aanbevolen om het niet langer dan 2-3 dagen te bewaren.
De salade kan zowel koud als warm geserveerd worden, afhankelijk van je eigen voorkeur.