Bokkenpootjes met mokka crème au beurre

  • 1u
  • 30st
  • Next level

Je kent ze wel, de zachte amandelkoekjes met vanille of mokka crème au beurre tussen en langs beide kanten in de chocolade gedipt… deze zalige klassieker kan je zelf maken en is het lekkerste cadeautje om iemand te verrassen!

Ingrediënten (30st bokkenpootjes)

Voor de koekjes:
5 eiwitten
1 snuif zout
170 gr suiker
140 g amandelmeel
60 g poedersuiker
35 g bloem
60 gr amandelschaafsel

Voor de mokka boterroom:
250 g vanille boterroom op kamertemperatuur
3 el oploskoffie
2 el warm water

200 g donkere chocolade gesmolten

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180°. Giet een koffielepel azijn in je mengkom en wrijf uit met een doek. Voeg de eiwitten, suiker en zout toe en laat 5 min opkloppen. Zeef ondertussen de amandelbloem, bloem en bloemsuiker.

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier, vul een spuitzak met ronde spuitmond en spuit buisjes van ongeveer 6 à 7 a cm mooi naast elkaar, trek eventueel met stift aan de onderkant van je bakpapier de banden van 6cm, dan kan je daar mooi tussen spuiten. Bestrooi ze dan met amandelschilfers en bak 14 tot 17 min. Haal ze eruit en laat afkoelen.

Meng de oploskoffie met het heet water tot het goed opgelost is, laat afkoelen. Klop de mokka 1 min onder de vanille boterroom en doe in spuitzak met getand spuitmondje.

Maak de koekjes los van het bakpapier en spuit op de helft ervan de boterroomvulling. Leg er een ander koekje op en laat min 1 uur opstijven in de koelkast. Eens opgesteven dip je beide uiteinden in de gesmolten chocolade en leg je ze weer op een plateau met bakpapier om op te stijven.

Kan je tot een week bewaren in de koelkast, maar ze zullen veel sneller dan dat op zijn 😉

Ja, bokkenpootjes kunnen worden ingevroren. Zorg ervoor dat ze goed zijn afgekoeld voordat je ze in de vriezer plaatst en bewaar ze in een luchtdichte verpakking.

Ja, het is mogelijk om bokkenpootjes te maken zonder spuitzak, maar het kan lastig zijn om gelijke hoeveelheden van het beslag te gebruiken. Een spuitzak zorgt voor meer precisie.

Ja, je kunt bokkenpootjes met de hand maken, maar het kan lastiger zijn om de ingrediënten goed te mengen en het beslag te spuiten.