Crown ravioli met Comté, geroosterde knolselder en arrabiata
Geniet van een heerlijke fusion van traditionele Italiaanse ravioli en de rijke smaak van Franse Comté kaas, versterkt door geroosterde knolselder, een zelfgemaakte verse Arabiatta saus, en een vleugje dille-olie. En tussen ons gezegd en gezwegen, die dille-olie? Een geheim wapen!
Ingrediënten
Verse Pasta:
400g 00 bloem
4 eieren
1 tl zout
1 el olijfolie
Extra bloem voor het uitrollen
Vulling:
1 potje ricotta
250g oude Comté, geraspt
½ knolselder
Peper en zout naar smaak
Comté Chips:
150g Comté blok
Arabiatta Saus:
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
1 groot blik gepelde tomaten
Zout naar smaak
Groene Dille Olie:
2 bossen dille
250 ml zachte olijfolie
Garnituren:
Eetbare bloemetjes
Verse takjes dille
Bereidingswijze
Plaats de bloem op je werktafel, maak een kuiltje en voeg eieren, olie en zout toe. Meng eerst met een vork en voeg geleidelijk de bloem toe. Kneed tot een homogene bol en dek af met plasticfolie.
Snij de knolselder in blokjes, besprenkel met olijfolie, kruid en rooster 25 minuten op 195°C. Mix de afgekoelde knolselder met ricotta en Comté tot een gladde vulling. Plaats in een spuitzak.
Voor de Arabiatta saus: Fruit de knoflook en de chili in olijfolie. Voeg de ui toe en laat sudderen. Voeg de tomaten toe en laat 10 minuten koken. Pureer en kruid naar smaak.
Voor de dille-olie: Blancheer de dille 30 seconden, spoel af met koud water en wring uit. Blend met olijfolie, zeef en bewaar in een spuitflesje.
Rol het pastadeeg dun uit en vul met de knolselder-Comté mix. Vorm tot ravioli kronen.
Bak Comté plakjes 10-12 minuten op 170°C tot ze krokant zijn.
Kook de ravioli 4 minuten in gezouten water. Serveer met saus, dille-olie, chips, bloemetjes en verse dille.
TIPS
Voor een extra romige vulling, voeg een scheutje room toe aan de ricotta-mix.
Geef je Arabiatta saus een extra kick met wat verse chili.