Entrecôte van Belgisch rundsvlees, gegrild op de BBQ met béarnaisesaus

  • 4P
  • Easy

De keizer voor op de bbq: een stoere, sappig gegrilde entrecôte, met verse béarnaise saus, en papilotte van groenten en krieltjes met kruidenolie.

Ingrediënten

1 kg belgische entrecôte
Peper  en zout van de molen

Rub:
1 el chili explosion
1 kl venkelzaad
1 kl lookpoeder

Snelle béarnaise:
3 dooiers
125g zachte boter
1 el water
1 el azijn
Peper en zout

1 bokaaltje gastrique ‘home made’:
1 bot dragon
1 sjalot
tijm
laurier
1 el zwarte peperbollen

Groenten in papilotte met krieltjes en kruidenolie:
300 g krieltjes , gestoomd
100 g peultjes
1 kleine courgette
1 Paprika
150 g trostomaten
1 kleine Koolrabi

Olijfolie tijm, peper zout, of andere kruiden die je lekker vindt

Bereidingswijze

Gastrique:

Neem een glazen pot, doe er alle ingrediënten in en giet vol met azijn, laat min ½ dag trekken en dan is het klaar voor gebruik

Papilotte:

Plooi een groot stuk aluminium folie dubbel

Snij de groenten in gelijke stukken en leg ze erop besprenkel met olijfolie en doe je kruiden erbij, vouw aluminium over de groenten en rol rondomrond stevig toe zodat je een beursje hebt

Doe alles voor de rub in de vijzel en maal fijn, bestrooi rondomrond over het vlees

Verwarm je bbq tot 200 graden en leg het vlees op de grill, zonder olie

Gebruik eventueel je kernthermometer en laat hem gaan tot 53-54°C kerntemperatuur

Draai af en toe om

De papilotten hebben ongeveer 15 min nodig op de bbq

Klop de dooiers los met water azijn, peper en zout

Zet op je vuur en klop tot stevig schuim

Klop er dan de zachte boter onder, en de fijngesneden dragon vanuit de gastrique

Je kan in de béarnaise ook droge dragon of verse dragon gebruiken

Partner

In samenwerking met “Lekker van bij ons”.

Nee, het is niet aan te raden om de béarnaisesaus van tevoren te maken omdat deze kan gaan schiften of in kwaliteit kan afnemen. Maak de saus vlak voor het serveren.