Entrecôte van Belgisch rundsvlees, gegrild op de BBQ met béarnaisesaus
De keizer voor op de bbq: een stoere, sappig gegrilde entrecôte, met verse béarnaise saus, en papilotte van groenten en krieltjes met kruidenolie.
Ingrediënten
1 kg belgische entrecôte
Peper en zout van de molen
Rub:
1 el chili explosion
1 kl venkelzaad
1 kl lookpoeder
Snelle béarnaise:
3 dooiers
125g zachte boter
1 el water
1 el azijn
Peper en zout
1 bokaaltje gastrique ‘home made’:
1 bot dragon
1 sjalot
tijm
laurier
1 el zwarte peperbollen
Groenten in papilotte met krieltjes en kruidenolie:
300 g krieltjes , gestoomd
100 g peultjes
1 kleine courgette
1 Paprika
150 g trostomaten
1 kleine Koolrabi
Olijfolie tijm, peper zout, of andere kruiden die je lekker vindt
Bereidingswijze
Gastrique:
Neem een glazen pot, doe er alle ingrediënten in en giet vol met azijn, laat min ½ dag trekken en dan is het klaar voor gebruik
Papilotte:
Plooi een groot stuk aluminium folie dubbel
Snij de groenten in gelijke stukken en leg ze erop besprenkel met olijfolie en doe je kruiden erbij, vouw aluminium over de groenten en rol rondomrond stevig toe zodat je een beursje hebt
Doe alles voor de rub in de vijzel en maal fijn, bestrooi rondomrond over het vlees
Verwarm je bbq tot 200 graden en leg het vlees op de grill, zonder olie
Gebruik eventueel je kernthermometer en laat hem gaan tot 53-54°C kerntemperatuur
Draai af en toe om
De papilotten hebben ongeveer 15 min nodig op de bbq
Klop de dooiers los met water azijn, peper en zout
Zet op je vuur en klop tot stevig schuim
Klop er dan de zachte boter onder, en de fijngesneden dragon vanuit de gastrique
Je kan in de béarnaise ook droge dragon of verse dragon gebruiken
Partner
In samenwerking met “Lekker van bij ons”.
Nee, het is niet aan te raden om de béarnaisesaus van tevoren te maken omdat deze kan gaan schiften of in kwaliteit kan afnemen. Maak de saus vlak voor het serveren.