Pompoen salade
Een pompoen salade met feta en rucola, lekker en snel… Yes! Zonder gebruik van toestellen, niet veel afwas en dus ook nog eens budgetvriendelijk. En kan je pompoen ook rauw eten? Ja! En het is echt heel lekker, trust me. 😉
Ingrediënten pompoen salade (4p)
600 g pompoen naar keuze
200 g feta
Rucola
Peper en zout
1 kl curry poeder
1 el mosterd
1 rode ui + 200 ml witte azijn
200 ml maisolie
1 handvol rozijntjes
1 appelsien
Bereidingswijze
Schil de pompoen, snij doormidden en snij heel fijne schijfjes. Snij die schijfjes dan in een fijne reepjes, leg op een grote schaal, kruid met peper en zout. Besprenkel vervolgens met de olie en het curry poeder en voeg de mosterd toe. Rasp er de zeste van de sinaasappel over en pers het sap erbij, meng goed onder elkaar en laat even staan.
Schil de ui, snij doormidden en snij in fijne reepjes. Doe alles in een kommetje en giet er de azijn op, laat even staan.
Meng de rucola onder de pompoen, verbrokkel er de feta over en verdeel ook de ajuin en azijn eronder. Meng nog eens goed en werk af met de rozijntjes.
Ook zeer lekker de dag erna, dan is het extra goed gemarineerd!
Ja, je kunt de pompoensalade van tevoren maken.