Gegrilde rode biet met burrata en spinazie
Een eet-sla zoals ik ze graag heb, de frisse gekonfijte rode biet met de romige burrata op de zoete jonge spinazie. Overgoten met een vinaigrette met pit en crunch…heerlijk! En bovendien: wat een plaatje
Ingrediënten
300 g jonge spinazie gewassen
2 bollen burrata
Marinade rode biet:
4 el koolzaadolie
Sap van 1 citroen
1 el honing
1 kl zeste van citroen
Zwarte peper van de molen en zout
6 st rode biet
Vinaigrette:
Peper en zout
6 el olijfolie
2 el witte balsamico azijn
Peper en zout
1 handvol geroosterde hazelnoten grof gehakt
5 takjes munt
Bereidingswijze
Schil de rode biet en snij in 8 tot 12 partjes naargelang de grote ervan.
Leg een groot stuk zilverpapier in een ovenschaal en leg ze erin.
Meng alles voor de marinade onder elkaar en giet deze over de rode biet.
Vouw het zilverpapier wat toe.
Zet 2 u in een oven van 175° tot de rode biet wat gekrompen en gaar is.
Meng alles voor de vinaigrette onder elkaar.
Verdeel de spinazie op een grote schotel.
Trek de burrata in stukken en serveer er de rode bieten rond.
Werk af met de vinaigrette en munt.
Ja, als je geen hazelnoten hebt of niet van de smaak houdt, kun je deze weglaten of vervangen door bijvoorbeeld pijnboompitten.
Nee, de balsamicoazijn is een belangrijk ingrediënt voor dit recept. Je kunt wel experimenteren met andere soorten azijn of een dressing naar keuze.
Ja, je kunt dit recept ook maken met bijvoorbeeld zachte geitenkaas in plaats van burrata.