Hutsepot met varkensvleesribben en hammetje

  • 1u45
  • 4P
  • Easy

Hutsepot is echte grootmoederskost. Deze ouderwetse stoofpot met veel groenten is hier extra lekker gemaakt met de minder gekende stukken van het varken. Je kan schenkel, vleesribben, spareribs of zelfs varkenspoten gebruiken zoals mijn grootmoeder deed. Jij kiest!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 varkenshammetje
2 stuk vleesribben of spareribs
1 el smout
1 ajuin
3 wortelen
2 stengels wit van prei
4 stengels selder, gewassen
2 rapen
2 boterrapen
1 dikke pastinaak
700 g loskokende aardappelen
Tijm & laurier
Peper en zout
1,2 L varkensbouillon of kip (recept varkensbouillon)
Platte peterselie en mosterd om af te werken

Bereidingswijze

Stoof de in stukken gesneden ajuinen aan in het smout.

Voeg de selder en prei in reepjes gesneden toe, laat stoven.

Schil ondertussen de wortels rapen pastinaak een aardappelen, voeg ze toe, kruid met peper en zout.

Voeg ruim tijm en laurier toe en doe er de ribben en schenkel bij.

Giet er de bouillon over en laat min 1u30 min zacht sudderen.

Haal het vlees eruit, je kan met stamper eventueel de groenten wat fijner stampen als je dat wil maar dat hoeft niet.

Verdeel een goeie schep hutsepot op de borden samen met stuk hammetje en ribben en werk af met wat platte peterselie.

Serveer er straffe mosterd bij.

Partners

In samenwerking met “Lekker van bij ons”.

Hutsepot kan worden gemaakt met verschillende soorten vlees, zoals rundvlees, varkensvlees en lamsvlees, afhankelijk van uw voorkeur.

Hutsepot wordt traditioneel geserveerd met mosterd en een stukje brood. U kunt ook appelmoes, zure room of augurken toevoegen voor extra smaak en textuur.