Loempia van Scampi met Nuoc Cham Saus

  • 30min
  • 4P
  • Next level

Ontdek het geheim achter het zelf maken van verrukkelijke scampi loempia’s met een authentieke Vietnamese twist! Perfect voor liefhebbers van de Aziatische keuken of als je eens iets speciaals op tafel wilt zetten. Met hun onweerstaanbare crunch en gedipt in een lekker Nuoc Cham sausje zijn deze loempia’s een gegarandeerde hit. Dit recept is makkelijk te maken en levert een resultaat op waar Grace zot van is! 

Ingrediënten

24 stuks Black Tiger scampi’s
1 pakje loempia vellen
1 gemengd slaatje
1 bos radijzen
1 eiwit

Voor de Nuoc Cham saus: 
3 el vissaus
½ verse Thaise chili
2 el rietsuiker
6 el warm water
2 el limoensap
1 teen knoflook

Bereidingswijze

Los de suiker op in het warme water. Snijd de chili en knoflook fijn en meng deze in een kommetje met het suikerwater en alle andere ingrediënten voor de saus. Zet opzij.

Was de radijzen en maak enkele insnijdingen. Laat ze weken in ijswater.

Pel de scampi’s maar laat het staartje eraan. Verwijder het darmkanaal en maak enkele insnijdingen aan de binnenkant, zodat de scampi recht opgerold kan worden.

Snijd de loempia vellen diagonaal doormidden tot driehoeken. Bewaar ze op elkaar gelegd om uitdrogen te voorkomen.

Smeer een dun laagje losgeklopt eiwit op een deeglapje. Leg daarop de scampi, met het staartje net buiten de rand.

Rol het deeg op, vouw de hoek naar binnen en rol volledig dicht. Herhaal met alle scampi’s.

Verwarm de friteuse voor op 185°C. Bak de loempia’s ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Arrangeer de sla en radijsjes in waaiervorm op een groot bord. Plaats de loempia’s en saus erbij. Serveer onmiddellijk.

TIP

Overgebleven loempia vellen? Snijd ze in reepjes, frituur ze goudbruin, en serveer als knapperige toevoeging aan soepen, noedels, rijst, of salades.

De loempia’s zijn het lekkerst als ze direct geserveerd worden. Overgebleven loempia’s kunnen, eenmaal afgekoeld, tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Voor het beste resultaat, opwarmen in een oven of airfryer om de crunch te behouden.