Orzo met spinazie, tomaat en feta

  • 20min
  • 1-2p
  • Easy

Romige orzo schotel met spinazie, basilicum en mascarpone, en daarop gepofte tomaat met look en chili, allemaal nog eens afgewerkt met feta, zaaaaalig, een fantastische vegetarische schotel om op tafel te zetten!

Ingrediënten (1 schotel)

Orzo pasta (naar voorkeur)
150 g spinazie
½ bot basilicum
125 g mascarpone
Peper en zout van de molen
150 ml kippenbouillon
1 teentje look

Gepofte tomaatjes  
300 g kerstomaatjes
4 el zachte olijfolie
½ bot basilicum
1 rood, geel of groen pepertje
4 teentjes look
Peper en zout van de molen

Topping
125 g feta
Paar basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Kook de orzo zoals vermeld op de verpakking, lek uit en doe opnieuw in de pot. Doe de spinazie, basilicum, mascarpone, bouillon, peper en zout in een blender, mix fijn. Voeg bij de orzo en warm op.

Doe de olijfolie in een pan en plet de look nog in de pel, laat 2 min bakken aan elke kant met de peper in ringetjes gesneden. Voeg de tomaten en basilicum toe en laat 5 min al roerend opbakken op redelijk hoog vuur, kruid af met peper en zout.

Giet de orzo in een schotel en verdeel er de tomaatjes met de aromatische olie erover. Werk af met feta en basilicumblaadjes.

Tip

  • Orzo is een populaire Griekse pastasoort, ook voor kinderen een ideaal familiegerecht.
  • De tomaatjes kan je eventueel vervangen door andere gegrilde groenten.

Je kan de orzo met de tomaatjes 3 dagen in je koelkast bewaren. De orzo kan je ook ingepakt invriezen, laat in koelkast ontdooien.

Je kan orzo pasta opwarmen in de microgolf, of in oven met een extra scheutje bouillon erbij. Werk eventueel opnieuw af met wat feta en basilicum blaadjes.