Radijsjes met witte chocolade

  • 20min
  • 1 portie
  • Easy

Ingrediënten (voor 1 portie)

150 g witte chocolade
150 g gehakte pistachenoten
radijs
olijfolie
fleur de sel

Bereidingswijze

We dompelen de radijzen tot net onder het loof in 150 g gesmolten witte chocolade. We schikken ze op een bedje van 150 g gehakte pistachenoten en laten ze in de koelkast stollen. Een paar druppels olijfolie en wat fleur de sel voor de afwerking… mmmm!

Partner

In samenwerking met Delhaize

Het is niet nodig om de radijsjes vooraf in de koelkast te bewaren voordat je ze met witte chocolade dip. Je kunt ze direct gebruiken nadat je ze gewassen en gedroogd hebt.

Radijsjes met witte chocolade kunnen het beste binnen 1-2 dagen worden gegeten, omdat ze hun knapperigheid en textuur behouden wanneer ze vers zijn. Het smelten en stollen van de chocolade kan de radijsjes zachter maken na verloop van tijd, waardoor ze minder aantrekkelijk worden om te eten. Bewaar ze in een luchtdichte container in de koelkast om de versheid zo lang mogelijk te behouden. Houd er rekening mee dat de radijsjes met het verstrijken van de tijd mogelijk hun versheid en smaak verliezen, dus het is het beste om ze zo snel mogelijk na bereiding te consumeren.