Rode kool met ballekes, gestoomde patatjes en appelmoes
Ingrediënten (voor 4 personen)
Ballekes:
1 kg gemengd gehakt naturel
Peper zout
Klont boter om in te bakken
Rode kool:
Klont boter/smout
1 kleine rode kool
Peper zout
Ui
2 el azijn
Scheut water
Aardappelen:
800 g los kokende aardappelen
½ bot peterselie
Verse appelmoes:
3 stuk Boskoop-appels
3 stuk Jonagold-appels
200 ml water
Bereidingswijze
Kruid het gehakt, vorm ballekes en bak rondom rond aan, laat verder op lager vuur bakken tot ze binnen in mooi gaar zijn.
Schil de appels, snij in stukjes en stoof ze in pot met deksel, laat sudderen tot het water verdampt is en klop er eens stevig door met klopper.
Snij de rode kool fijn, stoof aan in de boter met alle ingrediënten.
Kruid met peper en zout en voeg water toe , laat 40min sudderen onder deksel, af en toe omroeren. Begin met rode kool.
Ja, je kunt dit gerecht van tevoren maken. Bewaar de rode kool, gehaktballetjes en appelmoes apart in de koelkast en warm ze op voordat je ze serveert.