Spinaziestoemp met varkenskotelet

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 varkenskoteletten op kamertemperatuur
Klont boter om in te bakken
Peper en zout
250 ml rundsbouillon voor de saus

Stoemp:
1 kg loskokende aardappelen
500 g spinazie gewassen
125 g boter
Peper en zout
250 ml room
Muskaatnoot

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en stoom ze gaar.

Bak ondertussen de spinazie in een klont boter gaar.

Stamp de spinazie samen met de rest van de boter in de aardappelen, kruid en voeg room toe.

Zet een braadpan op het vuur, laat er een klont boter in smelten.

Kruid de koteletten met peper en zout en bak ze mooi goudbruin aan elke zijde.

Verlaag het vuur en bak een 5-tal min verder.

Overgiet af en toe met de schuimende boter.

Haal het vlees uit de pan, giet boter uit in kommetje en deglaceer met rundsbouillon.

Laat inkoken, werk af met klontje boter en kruid eventueel bij.

En nu allemaal putjes maken in de stoemp en de saus erin toch!??

Partners

In samenwerking met “Lekker van bij ons”.

Ja, je kunt ook diepvriesspinazie gebruiken. Laat deze wel eerst goed ontdooien en het vocht eruit drukken voordat je het gebruikt.

Een goed glas rode wijn past goed bij dit gerecht. Een lichte Merlot of een Cabernet Sauvignon zijn goede opties. Maar ook een donker bier, zoals een Belgisch dubbel, kan lekker zijn bij dit gerecht.

Ja, je kunt de stoemp van tevoren maken en later opwarmen. Voeg dan wel eventueel nog wat extra melk of boter toe om het wat smeuïger te maken.