Tabouleh met gegrilde courgette

  • 45min
  • 4p
  • Next level

Nog meer veggie luuuve met deze heerlijke tabouleh salade van gegrilde courgettes, rucola en zongedroogde tomaten, made by the one & only Sidney. No bunny food overhere! 😉

Ingrediënten (4p)

200 g tabouleh
190 g water
10 g citroensap
75 g gedroogde tomaten
2 groene courgettes
2 gele courgettes
1 bos rucola
1 bos bieslook
2 kleine sjalotten
Olijfolie
Zout & peper
Paprika 

Bereidingswijze

Snij 1 courgette in blokjes voor de saus en hou ze opzij.

Breng intussen water aan de kook. Net voor je water toevoegt aan de tabouleh, mix je hem met je handen in een beetje olijfolie zodat de korrels niet plakken.  

Giet het hete water en het citroensap op de droge tabouleh en bedek die met een handdoek. Laat het liggen tot wanneer het gaar is, of tot de vloeistof helemaal ingedrongen is.  

Snij de courgette in grote stukken om te grillen. Wrijf ze in met olie en zout voor je ze grillt. Grill ze langs 2 zijden, ze moeten gaar maar krokant zijn.  

Snij de gedroogde tomaten in kleine blokjes en hou ze opzij.  

Gooi de courgette in een blender, met de helft van de rucola, mix op lage snelheid met een beetje olijfolie, en zet dan hoger tot je een romige en zachte saus krijgt.  

Snij de sjalotten fijn en stop ze in water om de harde smaak te verzachten. Hak ook de bieslook fijn.  

Mix de tabouleh met de gedroogde tomaten en de bieslook. Voeg een beetje courgette saus toe en kruid bij.  

Serveer op een mooie schotel, voeg de courgette toe met een beetje paprika en leg de sjalotten op een vuistje rucola, en eindig met een beetje saus erop.  

Tabouleh met gegrilde courgette kan ongeveer 2-3 dagen in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte container. Houd er rekening mee dat de textuur iets zachter kan worden na opslag.

Ja, je kunt tabouleh met gegrilde courgette van tevoren maken. Bereid de tabouleh en gegrilde courgette apart voor en meng ze vlak voor het serveren. Dit helpt de salade fris en knapperig te houden.

Hoewel tabouleh vaak als bijgerecht wordt geserveerd, kun je het zeker ook als hoofdgerecht serveren. Voeg eventueel extra eiwitten toe, zoals gegrilde kip, garnalen of kikkererwten, voor een vullendere maaltijd.