Veggie panini

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Hey panini! Niets heerlijker dan een simpele gegrilde sandwich bomvol groentjes en gesmolten mozzarella… Sidney maakt veggie (fun)ky en toont ons zijn favoriete recept voor deze smaakbom, echt onweerstaanbaar lekker!

Ingrediënten veggie panini

4 pizza deeg / Zuurdesembrood sneetjes
1 blik gepelde tomaten in blik
2 el gochujang
2 courgetten
1 advocado
4 pijpajuinen
3 bollen mozzarella
Gedroogde oregano
Basilicum
Olijfolie
Zout en peper

Extra:
champignons

Bereidingswijze

Verwarm je grillpan of een steelpan om je panini te bakken. Als je een pan gebruikt, voorzie dan ook een deksel.

Meng de tomatenblokjes met de gochujang. Snijd de pijpajuinen fijn en advocado in blokjes.

Laat de mozarella uitlekken en snij ook in blokjes.

Snij de courgette in lange repen. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en grill ze.

Besmeer de opengesneden panini met de tomatensaus. Verdeel de advocadoblokjes erop en plet ze met een vork.

Bestrooi met de pijpajuinen en blokjes mozarella. Leg het bovenste stuk van de panini erop en grill.

Ja, je kunt de veggie panini van tevoren maken en later opwarmen. Bewaar de panini in een luchtdichte verpakking in de koelkast en verwarm hem in een panini pers, grillpan of oven tot hij warm en knapperig is.

Het wordt niet aanbevolen om de veggie panini in te vriezen, omdat de groenten na het ontdooien mogelijk waterig worden en de textuur van het brood kan veranderen.