Versgebakken frietjes
Hoe bak je nu exact frietjes? Want versgebakken frietjes, dat is altijd feest!!! Met de juiste aardappel en een paar stapjes, zet je snel de perfect gebakken frietjes op tafel
Ingrediënten frietjes (4 personen)
800 g loskokende aardappelen of frietaardappelen
Ossevet
Zout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, snij deze in de lengte in schijven van 0,5cm en dan in reepjes. Verwarm ondertussen de frietketel op 150°, spoel de frietjes grondig en droog ze goed af. Verdeel deze hoeveelheid in 3 porties, te veel tegelijk in het mandje is niet goed. Bak ze een 5-tal minuten, niet om te kleuren maar om te garen.
Doe de test door een friet tussen duim en wijsvinger te pletten. Als hij mooi zacht is kan je ze eruit halen, zijn ze nog hard, dan moet je ze langer bakken. Giet ze uit op een schaal met bakpapier en bak de rest op dezelfde manier op.
Verhoog nu je temperatuur tot 180°. Nu bak je de frietjes goudbruin en krokant. Giet uit op een schaal met keukenpapier en serveer onmiddellijk met wat zout erover.