Vol-au-vent met vis
Een verrukkelijke vis vol-au-vent met kabeljauw, sint-jacobsnoten en handgepelde noordzee garnalen. Dit feestelijke gerecht is een ware verwennerij voor je tafelgasten. Maak het eenvoudig op voorhand klaar. Dan nog juist opwarmen en serveren in een knapperig bladerdeeggebakje, met wat waterkers en Duchesse aardappelen. Serveer met een fris tripel biertje, heerlijk!
WEBSHOP MUST-HAVES
Ingrediënten
70 g boter
80 g bloem
800 ml kreeftenbouillon
250 ml room
Peper & Zout
1 el tomatenconcentraat
1 tl cayenne
50 ml cognac
1 prei
1 dikke wortel
3 takken selder
4 bladerdeeggebakjes
150 g handgepelde noordzee garnalen
4 sint-jakobsvruchten
400 g kabeljauwhaasje
400 g roodbaarshaasje (dos de sebaste)
2 bossen waterkers of platte peterselie
Bereidingswijze
Schil de wortel, snijd in plakjes, vervolgens in reepjes en daarna in stukjes.
Was de prei, snijd doormidden en vervolgens in fijne reepjes.
Snijd de selder in fijne reepjes en daarna in kleine stukjes.
Breng een pot met gezouten water aan de kook, voeg de groenten toe, kook kort (ongeveer 1 minuut). Zeef de groenten.
Smelt de boter in een grote pot, voeg de bloem toe zodra het begint te schuimen. Roer goed en laat 2-3 minuten meebakken.
Blus af met de helft van de kreeftenbouillon, roer goed tot een gladde, dikke consistentie ontstaat, voeg de rest van de bouillon toe en giet er de room bij.
Kruid met peper en zout, voeg tomatenconcentraat en cayennepeper toe, roer er de cognac door en laat het geheel even opkoken. Voeg de groenten toe.
Dit kan volledig op voorhand klaargemaakt worden; voeg de vis toe net voor het serveren.
Snijd de sint-jacobsvruchten doormidden en de vis in blokjes van 2-3 cm. Voeg deze net voor het serveren toe en laat kort (1 minuut) koken. Zet het vuur af en vul de bladerdeeggebakjes.
Verdeel de garnalen erover, plaats het dekseltje op de gebakjes en serveer met waterkers of platte peterselie en Duchesse aardappelen. Perfecte bier pairing met Tripel Karmeliet, santé!
Partner
In samenwerking met Tripel Karmeliet