Clover Club

  • 10min
  • 1P
  • Easy

Gin en framboosjes, need I say more? Deze finger-licking good cocktail ziet er niet alleen heerlijk uit, maar smaakt ook heerlijk!

Cocktail gemixt door world leading bartender Ran Van Ongevalle! Wil je de ultieme cocktailervaring? Bezoek dan Bar Ran in Brugge, bekroond door Gault Millau als Cocktail Bar van het Jaar 2024, en proef de beste cocktails in een top setting.

Ingrediënten

45 ml gin
15 ml Noilly Prat (droge vermout)
10 ml limoensap
10 ml citroensap
15 ml suikersiroop (simple syrup)
4 frambozen
1 eiwit
ijsblokjes

Bereidingswijze

Voeg de gin toe aan een cocktailshaker.

Voeg de Noilly Prat, suikersiroop, limoensap en citroensap toe.

Doe de frambozen erbij en stamp ze fijn.

Voeg het eiwit toe.

Voeg 1 ijsblokje toe en shake krachtig om de juiste structuur te krijgen.

Voeg meer ijs toe en shake opnieuw tot goed gekoeld.

Zeef de cocktail om eventuele frambozenpitjes te verwijderen.

Shake nogmaals zonder ijs om een mooie schuimlaag te creëren.

Schenk de cocktail uit in een gekoeld coupette glas.

TIPS

  • Zorg ervoor dat je de frambozen goed fijnstampt voor een optimale smaak.
  • Het dubbel shaken (met en zonder ijs) zorgt voor een extra romige textuur door het eiwit.
  • Je maakt suikersiroop (simple syrup) eenvoudig door gelijke delen water en suiker bij elkaar te voegen en te blenden met een handmixer tot de suiker volledig is opgelost.