Gebakken kabeljauw met witte wijnsaus en Noordzee garnalen
Een heerlijk klassiek recept dat me doet terug denken aan mijn tijd in de hotelschool, waar ik al die mooie basisauzen en technieken leerden. Witte wijn saus is een zalige saus om bij vis te serveren, daarbij nog wat hand gepelde garnalen en je hebt bijna een feestelijk gerecht om van te genieten. Serveer het met wat aardappelpuree of stoemp met pastinaak en salie, en wat groenten van het seizoen. Pure luxe dit recept, geniet ervan !
Ingrediënten
4 kabeljauwfilets (ongeveer 180g per stuk)
250g handgepelde Noordzee garnalen
Peper en zout naar smaak
1 dikke klont boter
Witte wijn saus
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C.
Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout.
Verhit de boter in een pan en bak de kabeljauw aan elke kant 3 minuten tot goudbruin. Leg de filets in een ovenschaal, bak nog 3 minuten in de oven.
Verwarm de witte wijn saus, giet rond de vis, en bestrooi met garnalen. Serveer direct.
TIPS
- Experimenteer met verschillende soorten vis om variatie in het gerecht te brengen.
- Serveer met aardappelpuree of stoemp en seizoensgroenten voor een complete maaltijd.
- Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast.
- Geschikt om tot 2 dagen te bewaren.
- Opwarmen: Voorzichtig in de magnetron of in een pan op laag vuur tot door en door warm.