Scampi en spek Sofie Dumont Chef4
Scampi en spek Sofie Dumont Chef3
Scampi en spek Sofie Dumont Chef2

Gegrilde scampi en spek met mascarpone diabolique saus

  • 40min.
  • 4P
  • Easy

Een heerlijk hapje voor de grill: sappige scampi’s omhuld met spek en geserveerd met een klassieke diabolique saus verrijkt met romige mascarpone. Dit smakelijke voorafje is eenvoudig voor te bereiden, waarbij je de saus alleen nog hoeft op te warmen. Geniet op het moment zelf van een gezellige tafel waar je samen de scampi’s grilt en overgiet met de zalige saus. Een unieke ervaring!

Ingrediënten

24 black tiger scampi’s
12 sneetjes gerookt spek
2 el olijfolie
1 grote sjalot
4 teentjes knoflook
200 ml witte wijn
70 g tomatenconcentraat
400 ml passata
125g mascarpone
1 kl currypoeder
1 kl chilipoeder of flakes
4 lente-uitjes (voor de afwerking)

Bereidingswijze

Pel de scampi’s, laat het achterste stukje van de staart zitten en verwijder het darmkanaal. Kruid met peper en zout, wikkel de scampi’s in halve plakjes spek.

Fruit de fijngesneden sjalot en knoflook in de olie, voeg chilipoeder, currypoeder en tomatenconcentraat toe. Bak kort mee, blus af met witte wijn, laat inkoken en voeg passata toe. Laat sudderen tot de gewenste dikte.

Roer de mascarpone erdoor, mix tot een gladde saus.

Gril de scampi’s aan beide zijden en serveer met de saus. Werk af met fijngesneden lente-ui.

Tip

Voor een pittigere saus, voeg extra chilipoeder toe.
Serveer met vers brood om van de saus te genieten.

Partner

In samenwerking met