Tikka masala meatballs met naan

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 personen)

Meatballs:
Arachideolie om in te bakken
600 g gemengd gehakt kip-varken
1 ei
4-5 el panko
2 el gehakte koriander
Peper en zout

Tikka masala saus:

Arachideolie om in te bakken
2 teen look geraspt
1 el gember geraspt
1 ui in schijfjes
3 el Santa Maria Indian Curry Mango kruiden 
1 verse, eetklare mango
400 ml kokosroom
500 ml tomatenblokjes in blik
200 gr sugar snaps
1 rode paprika in schijfjes
Zwarte peper van de molen
Zout
1 el tomatenconcentraat 

Toppings:
Verse koriander
Krokante ui
Griekse yoghurt

Naanbrood om erbij te serveren

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten van het gehakt onder elkaar, vorm balletjes en kleur ze aan in wat arachideolie. 

Schil de mango en snij in fijne stukjes. 

Haal de balletjes uit de pot, voeg wat extra olie toe en laat ui, look, gember en tomatenconcentraat samen even bakken. 

Deglaceer met tomatenblokjes en kokosroom en voeg de mango blokjes toe.   

Voeg de Indian curry mango kruiden toe. 

Laat alles even opkoken en voeg de paprika, sugar snaps en balletjes weer toe, laat onder deksel 5 min sudderen. 

Werk af met yoghurt, koriander en krokante uitjes en een streepje kokosroom. 

Warm het naanbrood even op serveer erbij. 

Kan ook met Basmati-rijst geserveerd worden. 

“Deglaceer met tomatenblokjes en kokosroom” betekent dat je tomatenblokjes en kokosroom toevoegt aan de pan waarin je hebt gekookt. Door deze ingrediënten toe te voegen en de pan goed te schrapen om alle aanbaksels los te maken, kun je smaakvolle sappen en karamelisatie van het voedsel in de pan opnemen in de saus. Dit zorgt voor extra smaak en maakt de saus rijker en geconcentreerder.

Partner

In samenwerking met Santa-Maria