Thaise groene curry met kip Sofie Dumont Chef7
Thaise groene curry met kip Sofie Dumont Chef6
Thaise groene curry met kip Sofie Dumont Chef8
Thaise groene curry met kip Sofie Dumont Chef5

Thaise groene curry met kip, Wortel en Zoete Aardappel

  • 35min
  • 4P
  • Next level

Een heerlijk onepot curry stoofpot van kip wortel en zoete aardappel, met Thaise heerlijke smaken en afgewerkt met verse ananas. Superlekker en nog eens ultra snel klaargemaakt, in de moderne ‘press pot ‘van Cookeo. Eerst een beetje snijwerk, tien minuutjes onder druk koken en klaar. Juist nog wat afwerken en je zet een heerlijk geurend gerecht op tafel waar iedereen blij van wordt. Je kan deze uiteraard ook maken met gele of rode curry, de groene curry is het pikants. Welke kies jij? 

Ingrediënten

1 el zonnebloemolie
2-3 el groene curry pasta (naar smaak meer of minder)
800 g kippendijenvlees, in stukken van 5 cm gesneden
1 ui, in repen gesneden
1 bosje jonge wortelen, geschild en in schijven van 2 cm gesneden
400 ml kokosroom
500 g zoete aardappel, geschrobd en in schijven van 3 cm dik gesneden
½ verse ananas, waarvan ¼ in blokjes en de rest in schijfjes
2 handenvol gepelde pinda’s, grof gehakt
½ bosje munt, fijngehakt

Bereidingswijze

Zet de Cookeo op de hoogste functie ‘bruinen’. Verhit de zonnebloemolie en fruit de currypasta 3 minuten.

Voeg de kip en ui toe en bak kort mee.

Voeg de wortelen, zoete aardappel en ananasblokjes toe. Blus af met kokosroom en breng op smaak met zout. Roer alles goed door elkaar.

Sluit het apparaat en stel in op ‘hoge druk express’ voor 10 minuten.

Terwijl de curry kookt, snijd de rest van de ananas in schijfjes en hak de pinda’s grof.

Serveer de curry in diepe borden en garneer met ananasschijfjes, munt en pinda’s.

Koelen

  • Afkoelen: Laat de curry eerst afkoelen tot kamertemperatuur. Zorg ervoor dat dit proces niet langer dan twee uur duurt om bacteriegroei te voorkomen.
  • Overbrengen in bewaarcontainers: Schep de curry over in schone, luchtdichte bewaarcontainers. Door kleinere porties te maken, koelt de curry sneller af en is deze later makkelijker op te warmen.
  • Koelkast: Bewaar de curry in de koelkast bij een temperatuur van 4°C of lager. De curry blijft hier doorgaans 3 tot 4 dagen goed.

Invriezen

  • Verpakken: Gebruik vriesveilige containers of zware vrieszakken om de curry in te vriezen. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht in de verpakking zit om vriesbrand te voorkomen.
  • Labelen: Label de verpakkingen met de datum van invriezen, zodat je weet tot wanneer de curry het beste geconsumeerd kan worden.
  • Vriezer: In de vriezer kan de curry tot ongeveer 2-3 maanden bewaard worden voor de beste kwaliteit.

Opwarmen

  • Ontdooien: Ontdooi bevroren curry in de koelkast gedurende de nacht voordat je het gaat opwarmen.
  • Opwarmen: Verwarm de curry langzaam in een pan op laag tot middelhoog vuur, roer regelmatig tot de curry goed doorwarmd is. Zorg ervoor dat de curry een interne temperatuur van minstens 74°C bereikt om veilig te kunnen eten.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je Thaise groene curry veilig bewaard blijft en behoudt het gerecht zijn smaak en kwaliteit.

Partner

In samenwerking met Moulinex