WEBSHOP MUST HAVES
Kalkoenburgers met guanciale, pepermayonaise en gegrilde Provençaalse groenten
Een overheerlijke feesthamburger met een sappige kalkoenburger, huisgemaakte pepermayonaise en gegrilde Provençaalse groenten, geserveerd op een zacht briochebroodje. Dit smaakvolle gerecht is een ware traktatie. Bereid alles op voorhand voor en geniet op het moment suprême van gegrilde broodjes en hamburgers, en opgewarmde groenten. Bestel tijdig kalkoengehakt en guanciale voor een onvergetelijke culinaire ervaring!
WEBSHOP MUST HAVES
Ingrediënten
8 zachte hamburgerbroodjes (brioche)
Hamburgers:
600g kalkoengehakt
100g guanciale
1 el kippekruiden
4 el paneermeel
Pepermayonaise:
1 dooier
250 ml maïsolie
3 el groene peperbollen & 2 el sap
1 kl zwarte peperbollen
1 kl mosterd
Gegrilde Provençaalse groenten:
1 rode ui
2 paprika’s
1 tl chilipoeder
1 kl oreganopoeder
Peper en zout
3 teentjes knoflook
4 el olijfolie
1 aubergine
1 ronde courgette
2 bakjes tuinkers
Bereidingswijze
Voor het hamburgervlees snijd je de guanciale fijn en meng je het met de kruiden en paneermeel onder het gehakt. Kneed tot alles goed gemengd is, verdeel in 8 stukken, rol stevige balletjes en druk ze plat tot burgers. Bewaar ze ingepakt in de koelkast.
Van de courgette en de aubergine, snij een halve centimeter van de buitenste schil rondom af. Bewaar de binnenkant voor je volgende soep. Snijd alle groenten in fijne reepjes, meng ze in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Grill alles in de baking tray van je optigrill.
Voor de mayonaise meng je alle ingrediënten in een hoge maatbeker. Plet de zwarte peperbollen en voeg ze toe. Mix alles glad met een staafmixer en serveer in een kommetje op tafel.
Haal het vlees een uur voor gebruik uit de koelkast. Snijd de broodjes doormidden en grill ze.
Plaats de baking tray met de groenten aan de ene kant om op te warmen terwijl je de hamburgers aan de andere kant grilt. Serveer met de saus en tuinkers.