Kruidenzout voor vlees
Ingrediënten
2 el fleur de sel
2 el zwarte peperbollen
1 el sechuanpeper
1 el mosterdzaad
1 el fijn gesneden verse rozemarijn
1 rode chili peper ook zaadjes
1 el boter
een kwalitatief stuk rood vlees, op kamertemperatuur, van bij je goede slager of bio boer
Instructies
Neem een schaal en doe er de fleur de sel in.
Verzamel vervolgens de zwarte peperbollen, de sechuanpeper en het mosterdzaad in een vijzel en stamp fijn met de mortier. Strooi de gestampte kruiden bij het zout. Rits de blaadjes van enkele takjes rozemarijn en snij ze fijn. Duw met het plat van je mes de rode chili peper even aan en snijd in kleine ringetjes. Voeg de ringetjes eveneens toe aan de andere kruiden in de schaal en vermeng met de vingers.
Neem het stuk vlees op kamertemperatuur en bestrooi met de aromatische kruidenmengeling. Masseer dit lichtjes in het vlees in aan beide kanten.
Verhit een pan met boter. Wanneer de pan goed warm is mag het vlees erin. Als de ene kant van het vlees mooi aangekorst is mag je het omdraaien om de andere kant te laten bakken. Nu mag je arroseren. Dat wil zeggen dat je de boter die intussen vermengd is met de vleesjus en het gepimpte kruidenzout over het vlees lepelt. Eens het stuk vlees mooi gebakken is mag het 5min rusten op een lauwe schotel onder aluminium folie.
Smakelijk eten!