Mitraillette met gegrilde entrecôte en stro aardappelen

  • 20min
  • 4p
  • Easy

Een ‘mitraillette’ sandwich eten in Brussel is een begrip, echt een must na of voor een avondje stappen! Als je hem thuis klaarmaakt kan je hem lekker pimpen, met sneetjes geroosterd sappig vlees, krokante frietjes, sla en heerlijke café de Paris boter. Allemaal topingrediënten op één broodje, niet voor niks één van mijn favoriete snacks!

Ingrediënten (4 personen)

2 entrecôtes van elk 300 g, dikte min 2 cm.
1 groot Frans stokbrood

Salade van spitskool  
½ spitskool
½ bot peterselie
Sap van ½ citroen
Snuif zout

Stro aardappelen
Kruidenboter café de Paris op kamertemperatuur
8 sneetjes cheddar kaas

Bereidingswijze

Haal het vlees min 1 uur op voorhand uit de koelkast, kruid met peper en zout en wrijf lichtjes in met beetje olijfolie. Snij alles voor de salade fijn, kruid met peper en zout en meng citroensap eronder. Snij het stokbrood in 4 gelijke delen en snij doormidden, op de bovenste stukken smeer je egaal wat beurre café de Paris en de 4 onderste stukken ga je grillen met kaas.

Verwarm je grill voor. Leg 2 sneetjes kaas op de grill en leg er onmiddellijk het brood op, herhaal 4x. Laat mooi smelten en goudbruin worden. Leg ze op een plank, verdeel daarop de salade. Grill het vlees naargelang je gewenste bakwijze en snij in flinterdunne sneetjes, verwijder het vet en verdeel over de sla.

Bak de frietjes krokant en beleg royaal. Zet het deksel erop en duw een beetje aan. Serveer onmiddellijk.  Ik heb er heel graag nog wat hotsauce bij voor de extra kick maar jij kiest! Serveer er de rest van de stro aardappelen bij.

Tip

Een mitraillette is altijd een broodje met frietjes ertussen en met saus, sla en vlees of iets vegetarisch. Om het op te eten, vergt het wel een grote mond 😉 Je eet het ook absoluut met je handen, eerst begin je met wat frietjes en dan vraag je nog een extra sausje voor erbij, je duwt het goed bij elkaar en zet de tanden erin!  Een lekkere saus bij de mitraillette is ook gewone mayo, ketchup of andalouse! Met het vlees kan je ook variëren naar keuze.

Partner

In samenwerking met