Orloffgebraad met champignonsaus

  • 1u15min
  • 4P
  • Next level

Orloffgebraad, een klassieke ovenschotel waar een varkensgebraad gevuld is met beenhesp en smeltende kaas, hoe lekker klinkt en is dat!!! Nog een romige champignonsaus erover en het feest kan beginnen!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 kg varkensgebraad
8 sneetjes belegen kaas
8 sneetjes beenham
Peper zout
Klont boter om in te bakken

Champignonsaus
Serveer met aardappelpuree of kroketjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 195 à 200°.

Laat een klont boter schuimen in een ovenschaal.

Kruid het gebraad met peper en zout en kleur rondom rond goed aan in de boter op het vuur.

Laat wat afkoelen en snij sneetjes tot 1 cm van bodem zodat het vlees nog mooi samenhangt.

Snij de sneetjes ham en kaas doormidden en steek ze samen tussen de sneetjes.

Leg weer in de ovenschaal en steek 25-30 min in de oven (naargelang de dikte van het gebraad).

Je kan hier makkelijk piepen naar de bakwijze tussen de sneetjes 😉

Giet er de paddenstoelroomsaus rond en serveer met puree of kroketjes naar keuze.

Ja, je kunt restjes van het Orloffgebraad bewaren in de koelkast. Verwarm ze voorzichtig op in de magnetron of in een oven voordat je ze opnieuw serveert.