Quesadilla met kip, rode bonen en kaas

  • 15min
  • 4p
  • Easy

Quesadila’s maken is zo makkelijk en altijd wat vakantie uit je pan halen! Dit quesadilla recept is een cheezy mengeling van kippengehakt, rode bonen en kaas tussen 2 tortillas en dan in de pan gebakken. Simpel, snel en heerlijk!

Ingrediënten (4 personen)

250 g rode bonen uit blik
1 grote ajuin
4 tenen look
1 el olijfolie
1 el  tomatenconcentré
250 g gehakt van kip
200 g gemalen cheddar kaas
½  bot peterselie
1 el paprika poeder
1 kl cayennepeper

Afwerking
Opgelegde jalapeno schijfjes
Hot sauce
4 fijngesneden lenteuitjes

Bereidingswijze

Stoof de fijngesneden look en ui aan in de olie, voeg gehakt toe, plet fijn en korrelig, kleur mooi aan. Kruid met paprika, zout en cayenne poeder, roer er de gespoelde bonen en fijn gesneden peterselie bij, proef en kruid eventueel bij.

Leg 4 tortilla’s open, verdeel de helft van de kaas er egaal op, daarop verdeel je het gehakt, mooi egaal tot aan randjes en daarop weer de rest van kaas en eventueel ook de jalapeno’s, leg er de andere tortilla’s erop.

Bak de 4 gevulde quesadilla’s 1 per 1 in een koekenpan 2 min, draai ze met behulp van bord of andere pan om en bak nog 2 min verder of tot de kaas mooi gesmolten is. Leg op plank en snij in 6 stukken. Serveer onmiddellijk met wat extra hot sauce en fijngesneden lenteui.

Tip

Je kan quesadillas vegetarisch maken door gehakt te vervangen door vegetarisch gehakt of linzen/kikkererwten grof cutteren, of gebakken fijngehakte paddenstoelen zijn ook heel lekker.  

Deze quesadilla’s kan je op voorhand klaarmaken, koel bewaren en op het moment bakken. Je kan ze 2 dagen, gebakken en afgedekt bewaren in koelkast. Opwarmen in de pan langs beide kanten of in microgolf. Je kan quesadilla’s invriezen, ontdooien in de koelkast en heropwarmen.