Spread van pompoenpitten en avocado

  • 1u weken pitten / bereiding 10min
  • 1 pot 500gr
  • Easy

Ingrediënten (voor 1 pot van 500 gram)

250 g pompoenpitten (1 uur geweekt, afgegoten en gespoeld)
Sap en zeste van 1 limoen
100 ml zachte olijfolie
2 teentjes look
1 grote, rijpe avocado

100 – 150 ml koud water
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een cutter en mix tot een gladde massa.
Voeg water toe tot de gewenste dikte bereikt is.
Kruid af.

Bewaar de spread in de koelkast, in een potje met deksel.

Tip

Dit is een basis spread, aarzel zeker niet om extra chili, verse kruiden … toe te voegen.

Smeer het ook eens op het chia-quinoabrood terug te vinden via deze link.

Partner

In samenwerking met Biotona.

Sofie Dumont - Biotona

Bewaar de spread in een luchtdichte container in de koelkast. Het blijft meestal 2-3 dagen vers. Let op de kleur en geur om ervoor te zorgen dat het niet bedorven is. Roer voor het serveren even door om de consistentie opnieuw glad te maken.