Thaïse wok met inktvis, gember & paksoi

  • 20min
  • 4p
  • Easy

Ontdek dit heerlijke wok recept met inktvis, paksoi en gember. Deze combinatie van Thaïse smaken zorgt voor een verfrissend en smaakvol familie gerecht. Dit gerecht staat ook zeer snel op tafel, zalig toch! 

Ingrediënten (4 personen)

800 gram verse pijlinktvissen
1 grote paksoi, in stukken gesneden
1 el verse gember, fijn gesneden
3 teentjes knoflook, fijn geraspt
2 el lichte sojasaus
1 el sesamolie
1 el maïzena
4 el water
1 el Santa Maria Wok Spice
2 el plantaardige olie (om te bakken)
Zout en peper
150 gr sojascheuten
1 handvol grof gehakte pindanoten
1 bosje basilicum, grof gesneden

Bereidingswijze

Snijd de pijlinktvis voorzichtig open en maak kruiselings insnijdingen aan de binnenkant met een groot scherp mes. Snijd de inktvis daarna in stukken van 5-6 cm. Voeg de geraspte knoflook, Santa Maria Wok Spice en vers gesneden gember toe. Meng goed. Verhit een scheutje plantaardige olie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de inktvis toe en bak gedurende 2-3 minuten tot ze mooi kleuren.

Voeg de gesneden paksoi en sojascheuten toe aan de pan en roerbak 2-3 minuten mee. Intussen, combineer lichte sojasaus, sesamolie en maïzena in een kommetje. Giet dit mengsel over de groenten en inktvis. Roer goed door voor een licht gebonden saus. Proef en breng op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met grof gehakte pindanoten en vers gesneden basilicum.

Partner

In samenwerking met Santa-Maria

Bewaren en invriezen: Hoewel dit gerecht het best direct geserveerd wordt, kun je overgebleven porties tot 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Houd er rekening mee dat inktvis bij langere bewaring taai kan worden, dus geniet bij voorkeur binnen 1 dag. Invriezen wordt niet aangeraden, omdat dit de textuur van de inktvis kan beïnvloeden.