Vispannetje met gerookt spek en prei

  • 40min
  • 4p
  • Easy

Een echte must op elke feesttafel, een gegratineerd vispannetje met heerlijke witte wijnsaus! Een mooi stukje vis en lekkere kruiden, super simpel en altijd een hit bij je gasten. Je kan het makkelijk op voorhand klaarmaken zo kan je lekker meegenieten van je eigen feest! 

Ingrediënten (4p)

600 g roodbaars filets, pladijs, wijting of schelvis (vis naar keuze en budget)
100 g fijne sneetjes gerookt spek
130 g gemalen kaas
1 el Santa Maria viskruiden met peper en dille  

Witte wijn saus
80 g sjalot
Tijm
Laurier
250 ml visfumet
250 ml room
150 ml witte wijn
1 el bloem
1 el boter
Peper van de molen
600 g prei  

Bereidingswijze

Snij de sjalot fijn, kleur aan in el boter, voeg de bloem toe, meng goed en bak bloem even mee. Blus met witte wijn, voeg de visfumet en room toe, tijm en laurier en laat opkoken en indikken, proef en kruid met peper en zout. Snij de onderste stukken van de witte prei af op 8 cm, deze snij je doormidden en snij je superfijn in reepjes. Was de rest van de prei en snij fijn, stoom 10 min, duw het water er goed uit en verdeel in je ovenschoteltjes.

Kruid de filets aan met viskruiden en peper, vouw wat in roosjes zodat je volume krijgt en verdeel in de ovenschaaltjes. Vouw er ook het spek tussen.

Haal tijm en laurier uit de saus, verdeel over de schaaltjes en strooi kaas erover. Bak 20 min in oven van 200°.

Partner

In samenwerking met Santa-Maria

Ja, je kunt het vispannetje van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Verwarm het voor het serveren in de oven of magnetron.

Je kunt het vispannetje serveren met aardappelpuree, rijst of versgebakken brood. Een groene salade kan ook een mooie aanvulling zijn.

Het vispannetje kan worden ingevroren, maar de textuur van de vis kan iets veranderen bij het ontdooien. Het wordt aanbevolen om het zo vers mogelijk te eten.