Volkoren avocado toast met asperges zacht ei en zalm

Asperges for the win ! Met een frisse dille vinaigrette is deze prachtige plateau zo op !

Ingrediënten (8 personen)

8 dikke sneden volkoren brood
8 dikke witte asperges
16 groene asperges
2 avocado’s
1 citroen
10 radijsjes in schijfjes gesneden
4 sneetjes gerookte zalm
4 eieren

Vinaigrette :
4 el Griekse yoghurt
2 el water
1 bot dille
peper
snuifje zout
sap van ½ citroen
1 sjalot
1 kl mosterd
1 rode ui in schijfjes

Bereidingswijze

Schil de witte asperges , begin 2 cm onder het kopje naar beneden te schillen, rondom rond, Snijd de uiteindjes af.

Kook ze 5 min gaar in kokend water.

De groene asperges wassen en de uiteinden afsnijden.

Kook ze in 3 minuten gaar in een grote pot met kokend water en een snuif zout.

Leg ze beiden op een propere handdoek.

Prak de avocado’s met het citroensap.

 

Vinaigrette :
Snijd de dille fijn, houd wat takjes over als afwerking.

Meng met alle overige ingrediënten door elkaar.

 

Kook de eitjes 5 minuten, verfris ze onder koud water, pel ze en snijd ze doormidden, leg ze met snijkant naar boven.

Toast het brood.

Afwerking

Beleg de toast met avocado en zalm.

Snijd de asperges schuin en schik ze erop samen met het opengesneden eitje.

Versier met radijsjes en dille.

Serveer met de vinaigrette en tast toe !

Tip

Groene asperges hoef je niet te schillen, enkel het onderste stukje afsnijden.

Partner