Raw vegan chocolate bomb

Ingrediënten (Voor 6 personen)

Bodem

100 g hazelnoten
60 gepelde pistachenoten (ongezouten )
5 medjoul dadels
2 el kokosolie
snuifje zout

Vulling

4 grote rijpe avocado (rijp=belangrijk !!)
120 g geweekte cashewnoten , 1 uur , gespoeld
4 el kokosolie gesmolten
60 g agave
3 el cacaopoeder
200 ml kokosroom
150 g gesmolten chocolade van min 70% cacao

Afwerking

400 ml kokosslagroom
250 aardbeien

Bereidingswijze

Voor de bodem cutter je alle ingrediënten fijn tot kleverige massa
Bekleed een ronde springvorm met bakpapier en duw de massa hier gelijkmatig in
Zet in koelkast
Doe alle ingrediënten voor de vulling in de foodprossesor en mix ongeveer 5 minuten high speed tot een gladde zijdezachte massa en verdeel in de vorm op de bodem
Laat 2 uur opstijven
Klop de slagroom op , snij de aardbeien in schijfjes en werk de taart ermee af

Tip

1 week houdbaar in de koelkast onder plastiek folie

Partners

In samenwerking met Biotona

Sofie Dumont - Biotona

én Kenwood