Rode bietenlatte

Als het tijd is voor een pauze drink ik graag deze rode bietenlatte. Een kleurrijke energieboost boordevol smaak. Heerlijk met hartige crackers of havermoutkoekjes met banaan en chocolade.  

Ingrediënten per kop

180 ml melk naar keuze (bv. ongezoete cashewmelk)
1 tl geraspte gember
1 tl appelsienzeste
1 tl citroenzeste
1 el gekookte biet of 1 tl Biotona biologisch rode biet concentraat
snuifje rode biet poeder, cacaopoeder of kaneel voor de afwerking

Bereidingswijze

Kook de melk, gember, appelsien- en citroenzest gedurende 2 minuten op een laag vuur.

Voeg de rode biet toe.

Giet warm water in een blender en giet weer uit.

Doe het melkmengsel en de rode biet in de blender.

Blend het geheel gedurende 30 seconden.

Giet de rode bietenlatte in kleine kopjes.

Werk af met poeder naar keuze.

Partners

Met dank aan Biotona.